34 NIEUWE WATERVILLA'S

Op Marinapark Oude-Tonge zijn er vanaf 2006 onder de naam Suijssenwaerde in de eerste fase reeds 88 woningen gerealiseerd. Het Marinapark Oude-Tonge voorziet in verdere realisering en voltooiing van het park op reeds aangelegde schiereilanden met 5 nieuwe woningtypes welke qua bouwaard en materialisatie zijn geïnspireerd op de woningen uit de eerste fase maar met een grotere inhoudsmaat. Het ontwerp heeft een duidelijk nautisch karakter en alle woonvertrekken zijn gericht op het water!

Aanlegbreedte tot 25 meter!
Door een goed doordachte verkaveling zijn er bij de ontwikkeling
van de nieuwe woningtypes variërende ligplaatsen ontstaan van 10 meter,
11 meter, 12,5 meter, 14 meter, 16,6 meter en 25 meter (de hoekkavels).
Voor vrijwel alle boottypes is er een geschikte watervilla en kavel te vinden,
het water hoort tot circa 5 meter vanuit de wal bij de kavels.
Alle kavels inclusief het water zijn eigen grond!

Model 1

Deze watervilla heeft een steile dakvorm en is uitgevoerd met een gemêleerde rode baksteen en een strak antraciet pannendak. De witte kozijnen en houten delen zorgen voor een frisse uitstraling. De watervilla wordt in de breedte op de kavel geplaatst en heeft daarmee altijd een wijds uitzicht en ruime aanlegmogelijkheden voor boten. De basis plattegrond is functioneel met ruime woonkamer en keuken. Op de verdieping is er een badkamer en twee slaapkamers waarvan één met balkon. Tot één van de optiemogelijkheden behoort een slaapkamer met badkamer/wellnessruimte op de begane grond.

Model 2A

Deze watervilla heeft totaal drie varianten, het bijzondere van alle varianten is dat een deel van de woonkamer zich in een ‘tuinkamer’ bevindt die uit de hoofdbouw is geplaatst. Daardoor ontstaat met name binnenin het ‘zomerhuisgevoel’. Model 2a is uitgevoerd met een gemêleerde rode baksteen, een strak antraciet pannendak en frisse witte kozijnen en houten delen. De basis plattegrond heeft totaal drie slaapkamers, één van de optiemogelijkheden is om de slaapkamer op de begane grond te laten vervallen voor een royalere woonkamer of woonkeuken.

Model 2B

De vriendelijke uitstraling van deze watervilla wordt veroorzaakt door de materiaalkeuze. De heeft een kenmerkende gevelbekleding met gele horizontale, onderhoudsarme sidings, een zinken dakbedekking en witte houten delen en kozijnen. De functionele plattegrond met drie slaapkamers kan ook hier naar eigen wens aangepast worden.

Model 2C

De laatste variant van het Model 2 heeft symmetrische gevels, zowel aan de voorzijde als de achterzijde is er een deel uit de hoofdbouw geplaatst. De geveldelen bestaan uit vertikaal geplaatste sidings met red-cederhout look onderbroken door witte kozijnen en overdekt met zinken dakbedekking. De functionele plattegrond met drie slaapkamers kan ook hier naar eigen wens aangepast worden.

Model 3

Deze watervilla is ontworpen met onderhoudsarme, blauwe sidings. De gekozen combinatie van de sidings, zinken dakbedekking, witte kozijnen en daklijsten geven deze woning zijn nautische karakter en volumineuze uitstraling. In de basis ontwerp is een slaapkamer op de begane grond voorzien die in verbinding staat met de hal. Op de verdieping is de badkamer en twee slaapkamers. Er zijn tal van individuele optiemogelijkheden zoals een tweede badkamer of een berging op de begane grond.

Model 4

Deze watervilla biedt het summum van een nautische beleving als ‘schippershuis’ of ‘boothuis’. De watervilla kan volledig in verticaal geplaatst sidings gerealiseerd worden maar er is ook de optie om het middeldeel in steen te bouwen. Bijzonder is vooral de brede woonkamer doorlopend in de woonkeuken met verbinding naar de tuin en het water. Slapen en badderen op de begane grond aan de voorzijde of op de verdieping die als een bescheiden soort torenkamer boven de onderbouw uitsteekt, hier bevinden zich twee slaapkamers met openslaande deuren en Frans balkon.

Model 5

Deze watervilla heeft een beetje Amerikaanse uitstraling, dus groots, breed en met een royale ‘entreevleugel’ aan de voorzijde. De blauwe horizontale sidings, de zinken dakbedekking en witte delen zorgen voor heldere contrasten met de andere watervilla’s. De functionele plattegrond met drie slaapkamers kan ook hier naar eigen wens aangepast worden.

Vormgeving: RobertDumayGraphicDesign